Skip to content

Quartz

Quartz:
Καινοτομία στα λιπαντικά αυτοκινήτων για όλους τους τύπους κινητήρων
Για την καλύτερη απόδοση του κινητήρα, το λιπαντικό είναι απαραίτητο συστατικό. Μειώνοντας την τριβή μεταξύ των διαφορετικών μερών του, μειώνει και τη φθορά. Εξασφαλίζει επίσης ότι ο κινητήρας παραμένει καθαρός και αποτρέπει τη διάβρωση. Το σωστό λιπαντικό είναι επομένως σημαντικό για την προστασία και την παράταση της διάρκειας ζωής του οχήματός σας.
Ανακαλύψτε τη νέα περιπέτεια του RobotQuartz
Λιπαντικά συμβατικών αυτοκινήτων
Οι σύγχρονοι κινητήρες έχουν αναπτυχθεί για να παρέχουν περισσότερη ισχύ σε μικρότερο μέγεθος. Ως αποτέλεσμα, υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος υπερθέρμανσης, υψηλής πίεσης και πρόωρης υποβάθμισης του λιπαντικού. Η επιλογή ενός ποιοτικού λιπαντικού κινητήρα είναι απαραίτητη για τον περιορισμό της τριβής στα μεταλλικά μέρη και την αποφυγή της πρόωρης φθοράς του κινητήρα.

Η σειρά Quartz με τεχνολογία Age-Resistance προσφέρει έως και 74% λιγότερη φθορά σε σύγκριση με τα όρια της βιομηχανίας.*** Ο συνδυασμός των υπερκινητικών μορίων του δημιουργεί ένα ισχυρό παχύ φιλμ λαδιού σε όλα τα σχετικά μέρη του κινητήρα. Ο κινητήρας προστατεύεται από πολλές προκλήσεις, από τη φθορά έως την οξείδωση του λαδιού ακόμα και σε ακραίες θερμοκρασίες. Έτσι, την επόμενη φορά που θα αναρωτιέστε ποιο λάδι κινητήρα να χρησιμοποιήσετε, επιλέξτε την απόδοση και την προστασία.
***Με βάση τη δοκιμή ACEA OM646LA. Αποτέλεσμα για το Quartz 9000 5W-40 σε σύγκριση με την αναφορά της βιομηχανίας όπως ορίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA).
Η σειρά Quartz με τεχνολογία Age-Resistance προσφέρει βέλτιστη προστασία του κινητήρα μειώνοντας την οξείδωση του λιπαντικού, την τριβή και τη συσσώρευση λάσπης. Με τις σειρές Quartz Ineo και Quartz 9000, θα εξοικονομήσετε στη συντήρηση και θα διατηρήσετε τον κινητήρα σας καινούργιο για περισσότερο.
Λιπαντικά υβριδικών αυτοκινήτων
Όλο και περισσότεροι οδηγοί στρέφονται σε οχήματα που είναι πιο καθαρά και πιο φιλικά προς το περιβάλλον. Μεταξύ των επιλογών, υπάρχουν και τα υβριδικά αυτοκίνητα.

Αν και αυτά τα οχήματα έχουν πολλά θετικά και σέβονται περισσότερο το περιβάλλον, έχουν παράλληλα κάποια χαρακτηριστικά που απαιτούν προσοχή και κατάλληλα προϊόντα συντήρησης. Για παράδειγμα, τα υβριδικά οχήματα εξακολουθούν να χρειάζονται αποτελεσματική λίπανση που μπορεί να παρέχεται μόνο από ειδικά σχεδιασμένα λιπαντικά κινητήρα. .

Ως εκ τούτου, η TotalEnergies έχει αναπτύξει τις σειρές Quartz Ineo Xtra και Quartz 9000 Xtra, με τεχνολογία Eco-Science που βελτιώνουν τη διάρκεια ζωής του κινητήρα και την απόδοση και μειώνουν την κατανάλωση καυσίμου. Αυτές οι σειρές όχι μόνο αφαιρούν τη βρωμιά και προστατεύουν τους κινητήρες, αλλά προσφέρουν επίσης:
- Έως 4% οικονομία καυσίμου, που ισοδυναμεί με 33% βελτίωση σε σχέση με τα βιομηχανικά πρότυπα*
- Έως και 15 φορές μεγαλύτερη σταθερότητα λιπαντικού σε σύγκριση με τα όρια της βιομηχανίας**

Τα Quartz Ineo Xtra και Quartz 9000 Xtra, με τεχνολογία Eco-Science προσφέρουν βέλτιστη συντήρηση του κινητήρα για μέγιστη απόδοση.
*Βασισμένο στη δοκιμή οικονομίας καυσίμου ACEA M111. Αποτέλεσμα για το Quartz Ineo Xtra Dynamics 0W-20 σε σύγκριση με την αναφορά βιομηχανίας όπως ορίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA).
**Με βάση τη δοκιμή πάχυνσης λαδιού υψηλής θερμοκρασίας API Seq IIIH. Αποτέλεσμα για το Quartz Ineo Xtra V-Drive 0W-20 σε σύγκριση με την αναφορά βιομηχανίας όπως ορίζεται από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου (API).
Όταν έρθει η ώρα να συντηρήσετε το υβριδικό σας όχημα, επιλέξτε τη σειρά Quartz Ineo Xtra και Quartz 9000 Xtra της TotalEnergies και επωφεληθείτε από καλύτερη προστασία κινητήρα, σταθερότητα λαδιού, μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου και μειωμένες εκπομπές CO2.
Ανακαλύψτε τα λιπαντικά TotalEnergies
Υγρά για ηλεκτρικά οχήματα:
Στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας, το μέλλον είναι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.
Την επόμενη δεκαετία, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αναμένεται να σημειώσουν τις μεγαλύτερες πωλήσεις στον κόσμο.
Αν και δεν χρειάζονται λάδι κινητήρα, απαιτούν τη χρήση συγκεκριμένων υγρών. Καθώς τα EV γίνονται όλο και πιο ισχυρά και το εύρος των μπαταριών τους και οι ταχύτητες φόρτισης βελτιώνονται, τα τυπικά υγρά δεν μπορούν να διατηρηθούν όσον αφορά την στιβαρότητα, την αντίσταση στη θερμότητα και την ικανότητα ψύξης.
Για αυτό η TotalEnergies ανέπτυξε τη σειρά Quartz EV Fluids, μια σειρά υγρών που σχεδιάστηκε ειδικά για ηλεκτρικά οχήματα.

Τα Quartz EV Fluids υποστηρίζονται από τις σημαντικές προσπάθειες Έρευνας & Ανάπτυξης και τις εξατομικευμένες τεχνικές λύσεις για την αντιμετώπιση της νέας ηλεκτρικής, θερμικής και υλικής συμβατότητας των ηλεκτρικών οχημάτων.
Αυξημένη μόνωση

Τα υγρά που χρησιμοποιούνται στα ηλεκτρικά οχήματα απαιτούν ηλεκτρικές μονωτικές ιδιότητες.
Το υγρό πρέπει να είναι μονωτικό για την αποφυγή δημιουργίας τόξου, καθώς πρόκειται να έρθει σε στενή επαφή με τα ηλεκτρικά ή/και ηλεκτρονικά εξαρτήματα του οχήματος.
Οι διηλεκτρικές ιδιότητες πρέπει να παραμένουν σταθερές καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου παρά τις δύσκολες συνθήκες λειτουργίας όπως η αύξηση της θερμοκρασίας, η οξείδωση, η υγρασία και η τριβή των σωματιδίων.

Επαυξημένος θερμικός έλεγχος

Η μπαταρία ιόντων λιθίου έχει τη μέγιστη απόδοση σε πολύ μικρό εύρος θερμοκρασίας.
Θερμοκρασίες πάνω ή κάτω από αυτό το εύρος θα επηρεάσουν δραστικά τις επιδόσεις και τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.
Απαιτείται επομένως να διασφαλιστεί ότι η θερμική διαχείριση της μπαταρίας της επιτρέπει να λειτουργεί σε αυτό το εύρος θερμοκρασίας ακόμη και κάτω από ακραίες συνθήκες όπως γρήγορη φόρτιση ή ζεστό και κρύο κλίμα.

Αυξημένη συμβατότητα

Η συμβατότητα υλικών είναι κρίσιμης σημασίας για τα υγρά που χρησιμοποιούνται στα ηλεκτρικά οχήματα λόγω της μεγάλης ποσότητας χαλκού που υπάρχει στα εξαρτήματα, ειδικά στα ηλεκτρονικά κιβώτια ταχυτήτων.
Είναι υποχρεωτικό τα υγρά να παρέχουν προστασία από τη διάβρωση και να επιβεβαιώνουν τη σταθερή απόδοσή τους σε όλο το διάστημα αποστράγγισης.

Όταν έρθει η ώρα να συντηρήσετε το ηλεκτρικό σας όχημα, επιλέξτε τη σειρά Quartz EV Fluids της TotalEnergies και επωφεληθείτε από την αυξημένη ισχύ, τη βελτιωμένη ασφάλεια και τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής του ηλεκτροκινητήρα σας.
Ανακαλύψτε τα EV Fluids
Quartz, συστήνεται από μεγάλους κατασκευαστές αυτοκινήτων
Η Kia συνεργάζεται με την TotalEnergies

Από το 2011, η συνεργασία των Kia Motors & TotalEnergies Lubrifiants αντικατοπτρίζει το κοινό όραμα όσον αφορά τις επιδόσεις, την ποιότητα και την καινοτομία. Χάρη στην ανάπτυξη προϊόντων υψηλής ποιότητας και καινοτόμων λύσεων, και οι δύο εταιρείες έχουν ενισχύσει την παρουσία τους στην παγκόσμια αγορά και έχουν προσφέρει εξατομικευμένες υπηρεσίες στους πελάτες της Kia.

Η Stellantis συνεργάζεται με την TotalEnergies

Η TotalEnergies και η Stellantis ανακοίνωσαν την ανανέωση της συνεργασίας τους για την περίοδο 5 ετών, από το 2022 έως το 2025 για τις μάρκες Peugeot, Citroën και DS Automobiles.

Οι δύο όμιλοι ανοίγουν επίσης ένα νέο κεφάλαιο με την επέκτασή του στις Opel και Vauxhall. Οι εγκεκριμένοι μηχανικοί έχουν πρόσβαση στα υψηλής τεχνολογίας και καινοτόμα λιπαντικά κινητήρα TotalEnergies. Κάτω από τη σειρά Quartz, που έχει αναπτυχθεί ειδικά για τους κινητήρες αυτών των πέντε μαρκών, που εγγυάται απόδοση, αξιοπιστία και εξοικονόμηση καυσίμου.